ARTICLE QUE ENS HAN CENSURAT AL DIARIET

18 de juliol de 1936

Recordar per no oblidar una barbàrie

 

En aquet passat mes de juliol, el 18,va fer 75 anys que uns militars feixistes es van revoltar contrala Democràcia. Conseqüènciesd’aquesta rebel·lió fou els milers de morts, retràs cultural, econòmic, estraperlo, incautació dels productes de primera necessitat, misèria i fam, 40 anys de dictadura i por.

Juny 2011, aVinaròs ha passat un fet que no es el greu que va ser el alçament feixista del 36, clar que no, però si que es greu que el setmanari Vinaròs estiga dirigit, amb direcció obligatòria i posat a dit com ens les millors dictadures.“Director”? que ja va estar una temporada tallant el bacallà, això sí com es deu creure ungit celestialment ho feia des de el “pulpito”, del “sr director” no sabem quina ideologia té, canviar-se de jaqueta és una ideologia? Al plenari de 28/7/11, el sr Alcalde va dir que millor “director” no el tindríem, doncs va ser senador socialista, senador que quant el fantasma de la guerra (Tejero) va entrar a les corts, gent dela UPI- Migjorn i altres companys érem a la porta de l’ajuntament per decidir que fer, aquet sr passejava tan tranquil pel carrer Major, no s’havia enterat o no el preocupava?.

El 28 d’octubre de 2000 des de la trona, publica al “Diariet” la homilia setmanal,va dir que a Catalunya, País Basc, ensenyar la Llenguai Cultura pròpia era crear terroristes,…”han impuesto descaradamente a todo el mundo su forma de ser, de hablar. Es el caldo de cultivo de ese ambiente que provee i desgraciadamente proveera terroristas mientras dure”….”Como cuando el asesor de lengua va de centro en centro tomando nota en que lengua estan los membretes de los sobres…..esto es el inicio, el caldo de cultivo, es terrorismo”

Ara 25/6 presentació de Jose Esteller Grañana com director del “Diariet”, ara la pregunta que fem al ex “senador”, 18 de juliol del 36 rebel·lió militar, milers de morts, de soldats al front, de civils als pobles per bombardejos criminals, 40 anys de dictadura i tortures, el Franco i companyia a quina escola catalana o basca deurien anar? Fa poc que te el càrrec a dit, i es posada en dubte la seva capacitat democràtica. Natural que una persona pot canviar , be per ideologia o interès, pot passar de dretes a esquerres,(no és el cas) o d’esquerres a dretes (si es el cas). Lo d’abans va passar el 2000, hapogut canviar, però, el 9/3/ 2011 Carles Mulet de Compromís pel PV denuncia al sr Grañana per un article publicat al a web oficial de la Conselleriatitulat “Viva Franco” acaba, dient és “Un franquista convençut, que empra la web oficial de la conselleria per propagar el colpisme, mereix ser apartat de la docència perquè és un perill per al nostre sistema educatiu”..nosaltres afegiríem, i per  la llibertat d’expressió, ¡¡ dimissió del director¡¡.     www.avmigjorn.org       

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook

No comments yet... Be the first to leave a reply!