REVETLLA DE SANT JOAN I LA FLAMA DEL CANIGÓ

Tornem a ser-hi, tornem a començar festes del poble i entre elles, en els primers dies, concretament en el dia 23, uns actes que any rere any ve organitzant la nostra Associació. Són justament tots els actes que envolten la rebuda de la Flama del Canigó, símbol d’unitat de la llengua que ens agermana amb el Principat de Catalunya i no té altre nom que CATALÀ.

Convidem des d’aquestes línies a tota la població als actes que hem preparat amb tal motiu. El primer és un acte institucional, la rebuda davant l’Ajuntament de la Flama portada directament des del Canigó per membres d’Omnium Cultural  i rebuda pel nostre consistori municipal a les 18 h. i on també serà repartida per altres pobles que venen a Vinaròs a recollir el testimoni de la unitat de la llengua.

La resta d’actes, més populars, seran el següents, a les ONZE de la nit, encendrà la tradicional traca que farà sonar els petards anunciant la nit més curta de l’any i el solstici d’estiu. En acabar presidirà i encapçalarà una cercavila acompanyada pel grup de dolçainai tabal de Nanos i Gegants i una gran senyera portada per aquells que vullguen ser-hi, gran i ampla. Sempre hi haurà un lloc per que aquell que s’acoste i vulga ser portador. La cercavila seguirà fins arribar al passeig Colom, on es llegirà el manifest que tradicionalment viatja juntament al símbol al·legòric del foc.

Després, repartiment de coca i mistela.  I música. Esperem que com cada any puguem satisfer a la gran afluència de públic que ens acompanya, desitjosos de gaudir d’uns dolços moments músicals, aquest any hem fet cas als joves i serà el rock qui ens acompanyarà. Un parell de grups de música en català que faran passar una bona estona al munt de seguidors que sabem que tenen.

Grups musicals encapçalats per SVA-TERS i per “El Belda i el conjunt Badabadoc”, conjunts que com hem dit ens ho han recomanat i demanat els joves del Casal del Sènia que juntament amb nosaltres participaran d’aquest acte.

Cal dir també que la mistela, ens la facilita Caixa Vinaròs i tots els actes van a comptes de l’Ajuntament, sense ells no seria possible el gaudir d’aquests actes que hem assenyalat i als que convidem novament a tot el poble que participe acudint de forma massiva als actes que nosaltres,  l’Associació de Veïns de Vinaròs MIGJORN hem organitzat.

Vinaròs, juny 2011

http://www.facebook.com/home.php#!/event.php?eid=204820529555152

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook

No comments yet... Be the first to leave a reply!