EL DIA I LA FOSCA.

descarga-1descarga

Que bonic començar el dia passejant, que bonic vore com el passeig llueix amb tot el terra “baldejat”, el poble tranquil, la gent que saludant-se assentint la positivitat de començar el dia caminant o amb un trot suau que activa el cos. El passeig i la zona centre del poble fa goig, el cuiden i el netegen amb cura deixant-ho impol·lut per oferir a ciutadans i foraster una imatge de la que uns presumim i altres queden satisfets.

El problema és quan passejant t’allunyes un poc de l’anomenat rovellet de l’ou. De com per alguns llocs els treballadors/es de neteja no han passat en molt de temps. En alguns llocs veus com al mig del fonoll marí que orna bona part de la vora de penya-segats i platges amaguen restes de plàstic que dia rere dia certifiquen que no hi ha ningú que ho haja recollit. Sols passa però molt a corre cuita la màquina agranadora que més que agranar descarna els carrers i provoca més clots.

No hem volgut criticar-ho en el seu moment i hem deixat passar els mesos on l’afluència de turisme és més forta i comprenem que s’ha hagut d’atendre molta més població. Tot i això, no volem  justificar ni creem que tinga cap justificació que la imatge que presenten alguns paratges privilegiats del poble (costa nord i sud) siga la que estem comentant degut a que se suposa hi ha unes previsions, una dotació de personal i un pla de treball concret que s’hauria d’haver complit.

L’empresa té la responsabilitat que li correspon però, l’encarregat de que ho porte a terme TAMBÉ. Tot no s’arregla amb sancions, tot no s’arregla en justificar alguna baixa de personal, el període estival, etc.,  la imatge ha de ser la que correspon, la que volem donar i, encara més, la que els veïns volem gaudir del nostre poble.

No cal parlar de l’enllumenat donat que també es sabut per tothom i repetit en assemblees ciutadanes i xarxes socials. Sabem que amb els pressupostos de l’any vinent començaran a donar llum a una part del poble que no en gaudeix però, les queixes de poca llum en llocs on no manquen cap lluminària pública també es prou freqüent.

Per l’altra part els que no ataüllen cap farola al llarg de bon tros de carrer surten de casa amb el mòbil carregat i l’aplicació de llanterna a punt o senzillament, caminant per la foscúria, esperen que no vinga cap cotxe despistat que se’ls emporte per davant. Vinaròs, 06.09.2016. PD.-  Dels contenidors parlarem un altre dia.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook

One Response to “EL DIA I LA FOSCA.”