VINARÒS CREIX

images (1)

 

 

 

 

 

 

Si veïns, Vinaròs creix. Creix el kilòmetre 0 que hauria d’estar establert a la plaça de la llum de les imatges i ara està a la “Puerta del Sol” a l’avinguda Febrer de la Torre. Feia falta aquesta porta, quan bufe el mestral els veïns anirem i la tancarem, així podran entrar al nostre port tota mena de vaixells, fins i tot els que pesquen tonyinetes. Els nostres governants treballen…  “mare” si treballen… i Vinaròs creix. Creix la zona blava, creix la citrícola, creix la taxa de “basura”, creix la taxa de reciclatge, creix la taxa estatal, creixen els barracons dels col·legis d’ensenyament, els concertats no, no poden créixer doncs no cap res, ni cap xiquet vingut de fora.

Creixen les llistes d’espera en sanitat, que són desesperants, i Vinaròs creix. Creix la brutícia pels carrers, el senyor Alcalde i alguns regidors creixen, no volem dir que siguen més alts, si no que creixen cap als costats. El deutes del poble creix, el de la Generalitat també i molt més. El del poble l’han parat, no permeten seguir enreixant-lo però .. el de la Generalitat, que el farem?. La seguretat al camp creix, fins i tot tenim controls de velocitat als camins del nostre terme. El lamentable i contradictori és que en el camp també creixen els robatoris.

Parlant de créixer i evolucionar també podríem dir que fins i tot evolucionen els símbols, doncs d’un àguila han passat a una gavina, que si una pel nom es creia imperial però era rapinyaire l’altra esdevé, tot i ser omnívora, a vulgarment carronyaire per les facilitats que li donen la vida moderna.

Ja hem dit que Vinaròs creix culturalment i que reconverteixen les portalades enderrocades en arcs triomfants però, on pensen posar les pedres de la portalada i del claustre del Convent de Sant Francesc?.  La nostra proposta seria que estigués a la plaça Sant Valent, així podríem dir que l’obra estaria més prop del seu destructor, oi que ens entén?.

També li toca el torn a la categoria del llagostí, que abans popularment donava el nom a una plaça ara segueix estant de guàrdia però li han llevat aquest honor, s’ha quedat en el seu lloc però li han canviat el nom.

El temps tot ho posa al seu lloc, més tard o més d’hora. Veïns!, hem de procurar que no continuen enganyant-nos, avui els va molt be, els nostres governants estan fartes i nosaltres,  els veïns, desnonats i farts de tot; i la farina blanca que blanca.

 

Vinaròs, 14.09.2013

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook

One Response to “VINARÒS CREIX”