VOLEN MARXAR O VOLEN QUE MARXEN?.

images

Quan el debat o la disputa de la construcció del tercer fil o la plataforma d’ample europeu és un fet entre la Generalitat Valenciana i el Govern de Madrid. Quan se demana la construcció de l’AVE entre València, Castelló i Alacant. Quant entre les promeses d’uns i les exigències d’altres veiem que no se’n recorden d’aquest trosset de cel nostre, penses que quelcom està fallant.

Quan veus que el Ministeri de Foment per minvar els accidents en la N-340 s’ha inventat el tema de les ONZE rotondes des d’Alcanar fins a l’Hospitalet, amb doble ratlla continua i velocitat màxima de 80 Km/h. Pujar cap a Barcelona quasi ens obligarà a agafar l’AP-7 i PAGAR. Fa mala olor.

La N-232 havia de ser la A-68. Un altra promesa incomplerta que allunya als veïns de terres endins d’aquest poble que havia de ser el punt de sortida de la mateixa.

La N-238 mort a l’AP-7 i tot i ser una carretera nacional a trossos no es mereix ni el títol de comarcal i així és un dels punts més perillosos d’Espanya (informe RACE). Una vegada superada l’autopista passa a ser CV-102 i T-332. Tampoc us hem d’explicar massa com està en la nostra vesant.

I per completar el panorama comunicatiu, el port marítim que l’han anat abandonant i ara sols queden quatre barques. De les autopistes del mar, prioritat en la política d’infraestructures europees, on Vinaròs podria ser un punt a valorar ni se’n parla.

Que passa en aquest territori?: Sembla com si s’hagués dissenyat un tap o vullguen tallar les comunicacions en aquestes contrades, creant un espai de terra cremada o nucli de baixa qualitat amb tot el que això comporta: les comunicacions son vitals per fer prosperar un territori o per deslligar-lo d’un altre.

Davant d’aquest desgavell i sent com som punt clau en tot l’exposat i punt fronterer amb els nostres veïns catalans la pregunta ens la fem tot seguit: VOLEN MARXAR O VOLEN QUE MARXEN?.. i nosaltres al mig veient com passen… amb un futur molt gris tirant a negre, sense industria, sense treball, …

No volem ser malpensats però, després d’aquest llistat de les deficients comunicacions que ens venen endossant i que evidencien la incomunicació de la nostra comarca, la reflexió seria: Ens volen ofegar a nosaltres també!?.

Seguim en la carretera, demanem l’AP-7 GRATUÏTA, JA!, pot ser l’única via lliure que ens pot quedar. Vinaròs, 04.12.2016

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook

One Response to “VOLEN MARXAR O VOLEN QUE MARXEN?.”