28 de desembre de 2012, dia gloriós

Aquet dia quedarà gravat al calendari dels fets més importants que històricament han esdevingut a Vinaròs, des de els vinarossencs del poblat Ibèric del Puig, (quina creu tenen damunt) fins el 28 de desembre de 2012.

Quin és aquet acte que ja mai més podrem oblidar?

Doncs en la nostra marinera plaça de braus, epicentre de la cultura de Vinaròs, podrem gaudir d’un acte cultual i fantàstic, que supera el Camí de Foc, acte netament espanyol. Les figures que ha reunit el regidor de Cultura (gracies sr Gandia) son especialistes de fama mundial. Desprès de fer-nos desfruitar com un porc dins d’un toll amb el Ratón, superat pel Botonero, tenim un cartell, (fet per Renau), el dia 28, si el temps no ho impedeix, que és el següent: Ganaderia, CortijoLa Moncloa, divisa, “roja i gualda,” com a bons bous braus tenen nom, el primer, i més brau és el Wert, magnífic i culte exemplar que com més el piquen més brau, (a vegades sembla un burro) El segon no és un bou brau, és una vaca (patata) brava, la “Bañes,” en Castellà normatiu, “cuernos” retalladora especialista en retallar pensions.

La magnifica quadrilla dels retalladors la encapçalarà el més grant i únic retallador que mai ha tingut la foradada pell de brau, el  Mariano alies Dom Tancredo, completa la quadrilla de “tempranillos”els “sobresalientes”, el Montoro, el Divindos, i el Justo i Gallardo. La padrina amb una “teja” com la Giralda serà la Cospedal, amb tisores per retallar orelles, cues, potes i serveis socials. La presidència que valorarà els bons treballs, dels millors retalladors, son politics de prestigi i nets de cap malifeta corruptiva, l’un el Zaplana escalador d’ofici. L’altre el Camps, el ben vestit. El tercer jutge te molta experiència de passar pel jutjats, el sr Dom Carlo, que passa molt temps fent volar coloms en un aeroport particular. Amb els dos mossos de més confiança que tenim pel Maestrat i Ports, el d’estocs és el Cap-Ventós que toreja molt be amb la dreta, l’altre com te una Font d’aigua molla, portarà el típic marraixó, tenen un defecte,  s’han acostumat torejar tantes vegades amb la dreta, que amb l’esquerra no poden donar ni un bon “passe”. Al capot els mossos aquets han afeixit el BLAU al roig i groc

La recaptació serà per una bona causa, regalaran al Rei una escopeta de fires, per matar elefants,  una bona garrotxa per saltar les llistes d’espera dela SS, més una xixonera de seguritat.

 

Vinaròs, 28/12/2012

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook

No comments yet... Be the first to leave a reply!