EL PRIMER CAVALLER.

30. Nov, 2018 0 Comments

festes-primer-cavaller-Sebastian-Criado-Miralles3-640x280 (foto de Vinaròs.news)

El èxit té molts de pares i el fracàs és orfe.  Més o menys diu el sentit popular, frase que escollim per celebrar l’arribada a Vinaròs dels trens de rodalies. Per nosaltres  tant es val qui es penge la medalla, tant  es val qui es puga atorgar la paternitat i la darrera empenta. Entre tots ho hem fet i volem subratllar aquest: gonesse rencontres gays rencontre femme gratuit thiais entre tots perquè alguna culpa també en tenim nosaltres.

A força de repetir en diferents llocs i que a la fi arribe a debat públic i reivindicació general, cal fer molta feina. Cal ser aquells que estan per tot arreu i que no paren de demanar, aquells que fins a la sopa porten la reivindicació, aquells que: ja estan una altra vegada en el mateix … fins que a poc a poc la ciutadania, els partits, la societat en general, es van adonant que la necessitat és certa i que el discurs és seriós i amb fonaments.

Passarà el mateix en el col·legi Jaume I, que diuen va per avant i també de l’arranjament del Vilaplana i tantes i tantes coses que estan al forn i en poc de temps, tornem a repetir segons diuen, es faran.

Avui però, volem donar-nos també un poc de protagonisme a la que serà la notícia de la setmana i que deixarà córrer de rius de tinta: el nomenament de cavaller d’un jove de Vinaròs. Un jove que assumeix la responsabilitat i el protagonisme de ser un dels representants dels joves en les festes del nostre poble.

Aquí també vàrem dir la nostra mitjançant un dels nostres amics i socis. Ell va portar aquest missatge envers la igualtat de gènere en aquesta representació jovenívola moltes vegades a la comissió de festes. No debades ens contava enfadat que no li feien cas en aquesta reivindicació i que tothom passava d’ell i de la proposta. Així temps i temps. Fins que en aquesta legislatura a algú se li van obrir els ulls i la cosa s’ha fet efectiva. Primer modificar el reglament, després buscar la paraula: cavaller (per cert molt encertada) i ara amb la presentació del primer, es trenca la tradició dels jocs florals en què sols les senyoretes ostentaven tota la representació.

Trenquem barreres, posem-ho tot al ras, igualem conceptes i mostrem la nostra societat més oberta i més igualitària. Condemnem les desigualtats i desterrem els mals tractes condemnant qualsevol agressió. Això de principi però, avui tornem a la gran notícia i que hagués alegrat en demesia a un dels nostres socis que tant ho va demanar i per l’altra part l’enhorabona al que serà el primer cavaller de Vinaròs. Segur que el seu iaio estaria d’allò més orgullós. Nosaltres molt contents.

Vinaròs, 26 de novembre de 2018

 

 

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook

No comments yet... Be the first to leave a reply!