Cales i Costa de Vinaròs (3)

“25 milions al fondo del mar” Acabàvem l’anterior escrit dient: La solució no son les esculleres”I diem més,lo que no faríem mai son esculleres contra els penya segats,la ultima actuació feta a la costa sud ha sigut un fracàs, els cops de mar ara arriben contra els xalets, sobrepassa’n el vial, amb la “gravetat” que hem perdut la meitat de la platja. Si fem un repàs de les actuacions fetes per Costes a Vinaròs, reforçant amb esculleres els penya segats, no han resolt el problema, ha sigut la desaparició de part de les platges. Creiem que aquets diners gastats en tirar graves, farien la feina que abans feien els rius i barrancs, baixar al mar graves arenes i sediments, així allunyaria la mar dels penya segats, i la erosió no seria tan forta,i recuperaríem les platges.

“Vinaròs te Cales” però, algunes d’elles estan en perill de desaparició, per la política errònia que fa Costes per reforçar la costa, com hem dit abans el “reparar” amb escullera, tard o d’hora porta a la desaparició de les platges. Farem un repàs de com estan actualment les Cales de Vinaròs, començant per la Cala Puntal, que per la falta d’aportacions (creiem que les feia el barranc d’Aigua oliva),i fer esculleres horitzontals, actualment quasi no queda platja, com quasi no en  queda al barranc de les Salines, que igualment es va actuar fent escullera. Cala les Roques? han fet  escullera, els cops de mar, com hem dit abans, s’enfilen fins els xalets, i s’ha perdut una grant part de la platja, com s’està perdent la del costat, Fondo de Bola, acabant amb la dels Pinets? (abans no es deien Llavateres?) clarament en recessió, i amb escullera per resguardar el vial.

Passem a la zona nord, tenim que el poc delta que tenia el Cérvol, a desaparegut, com ho ha fet la primera platja que hi havia contra els Cossis, i es menja el vial que ens comunica amb el Camí Carretes,caminant cap al nord tenim la platja dels Cossis que lo que es avui la platja era una finca, però als anys 60 es tragué molta arena per la construcció, i més recentment es va fer una “reparació” en escullera, que ha comportat la desaparició de la meitat de la platja,això sí s’han salvat uns xalets privats. Per aquet lloc que han fet l’escullera baixaven els carros per traure l’arena, més efectiu agüés sigut que Costes compres el xalet, i fer aportacions de les graves espoliades.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook

No comments yet... Be the first to leave a reply!