EL CALORET.

rencontre femme celibataire sannois 12. Mar, 2015 0 Comments

Ferntree Gully rita-barbera--644x362La llengua, la malmesa llengua nostra, aquella que no volen que tinga cap remembrança amb el català, que diuen que cal diferenciar a partir de Vinaròs cap avall, la que no empren per a quasi res, sols per alguna festa folklòrica concreta o per intentar posar-se a l’alçada de la gent del carrer i intentar fer llàstima. La nostra llengua per ells és la menor, de la que fan acudits per riure dels “palurdos” que la parlem.

Per nosaltres tot el contrari, la primera és la nostra, la catalana, que malgrat a qui no li agrade no té altra denominació a nivell filològic. I els que la parlem al País Valencià també li diem valencià. La parlem amb orgull i l’emprem la quasi totalitat del temps. I ens agradaria escoltar-la molt més. I no ens estem de fer el caldo gros als de TV3 que vostès també han censurat per no escoltar-la. Vostès, els del PP, ens haveu llevat l’únic mitjà de comunicació que teníem aquí, el nostre C9. Que ens queda???.

Les senyes d’identitat les varen malbaratar entre un PSPV que es veia a la baixa i un PP a l’alça allà per l’any 1982,  acordant que la senyera que ens identifiqués siga la blavera i el nom del nostre territori fos una cosa que no portés cap problema, li llevaren el component de voluntat de ser diferent i li negaren el denominar-nos PAÍS, tot i reconèixer-lo en el preàmbul de l’Estatut, aquest nom els remou sols escoltar-lo. Si, poc a poc ens l‘aquiescència de l’altre partit majoritari, ens van llevar les senyes d’identitat. Nom i senyera. Vostès com no en tenien prou van seguint anant a per la llengua. No cal donar exemples, n’hi ha a munts. Però la persecució ha estat continua i imparable.

Ara han fet una llei de senyes d’identitat del tot innecessària que dividirà la societat en bons i dolents.  Per completar la llei han creat un observatori de vigilància d’aquestes senyes d’identitat, les seues.

Ara per arrodonir l’espectacle, sembla fet a posta, la seua excelsa alcaldessa, la que governa el cap i casal, ens ha donat una mostra més del que vostès (ella en particular) pensen de la nostra llengua. Una intervenció que ha estat la mofa i l’escarni de tothom, ràdios, televisions, periòdics.. i no diguem en les xarxes socials. No els podrem negar que fins i tot, nosaltres, de forma particular, li hem donat el mateix tractament però, no ens podem estar de lamentar el trist espectacle que oferí al MON SENCER una persona que no va estar a l’alçada que li tocava i ens va ofendre a TOTS, sí, a tots els que estimem la nostra llengua, el nostre territori i la nostra cultura.

Cert que es va disculpar però, com vol que li acceptem les disculpes si HA FET TANT POC PER DEFENSAR LA NOSTRA LLENGUA. Per nosaltres no hi ha disculpes que li valguen, per dignitat i respecte, sols li queda una, la DIMISSIÓ.  Vinaròs, 26.02.2015.

DÍA DE LA FAMILIA EN VALENCIA

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook

No comments yet... Be the first to leave a reply!