El nostre carnaval

http://lilit-adoption.com/ups.php 01. Mar, 2009 0 Comments

http://askarchitecture.fr/ivejyenr.php?Fox=d3wL7 El Rei està nuet!!! Exclamà el xiquet. Cap dels cortesans, cortesanes, aduladors, aduladores, arlequins, arlequines, saltimbanquis, etc. és van atrevir a dir-li al reietó per la gràcia de Déu, que estava nu, que no duia cap dels grans vestits que creia que portava, seria babau?.

Perquè fem aquesta introducció?, doncs ens referim i parlarem del proppassat Carnaval. Ningú s’atreveix a criticar les coses mal fetes, o simplement que no han sortit prou be, en la nostra opinió, per diferents raons, i altres que és fan malament des de fa molt de temps, i és poden millorar.

L’arribada del Carnestoltes. L’espectacle del Ball de Dimonis va estar molt be, però, molta gent se’n va anar i els que es van quedar no pogueren vore quasi res, motiu els “estandarts” de les comparses copaven la primera fila, i taparen la vista de l’escenari.

L’acomiadament del Carnestoltes i la seva cremada a la platja del Fora Forat. El lloc on es va fer l’embarcament i cremat era molt lluny d’on estava la gent, i com va passar amb l’arribada, no es va assabentar de l’acte de la platja, i va estar poc participativa. I va ser una llàstima, perquè aquets dos actes, com diem, varen estar molt be. El que si que es va vore molt be va ser l’actor que anava vestit de dona?, vedet?, travestí? Drac. Queen? dalt de la nau víkings, pareixia algú, persona, partit, etc. que no és ni peix ni carn, que no és ni de dretes ni d’esquerres.

En Carnaval tot val?. Anem a pams, No val ni és pot permetre el trencar el descans de les persones ni de la seua convivència.- No val que al carrer establiments particulars facen ocupació desmesurat d’espai públic.- No val que en aquestes ocupacions s’instal·len equips de música amb gran volum de so, que molesten fins i tot als sords.- No val que aquets establiments venguen begudes alcohòliques al carrer, amb perill que per ser Carnaval es puguen despatxar, sense voler, alcohol a menors.- No val que després de fer negoci al carrer el deixen brut.- No val que es puguen fer “botellons” per tot el poble i alguns amb les autoritats a dues passes.- No val que en tot el recinte de les “casetes” sols hi hagués un contenidor per al vidre.- No val que no hagués contenidors pel cartró.- No val que el vehicle que tenia que netejar els carrers (passeig Fora Forat) tirés l’aigua sense netejar el carrer.- No val que les “casetes” de les comparses, que no paguen cap impost, els preus estigueren tant cars.

I finalment, vist la gran quantitat de gots de plàstic que s’utilitzen, que es face com moltes festes, un got unificat i pagat en la primera consumició i cadascú que se’l guarde o que el torne a pagar-lo si el tira.

L’Associació de Veïns no estem en contra del Carnaval, ben al contrari, el poble ja s’ho passa prou malament durant tot l’any perquè no puga tenir uns dies d’esbarjo i alegria. Ens ho mereixem. Però, millorem el millorable, que son encara moltes coses, més de les que avui hem exposat.

I diem que, en Carnaval, tot no val!!!

Les llistes d’espera de l’hospital cada dia més grans
La mancança de metges es evident
La sanitat de mal en pitjor.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook

No comments yet... Be the first to leave a reply!