FLAMA DEL CANIGÓ (crida a la participació)

Enguany fa 40 anys quela Flamadel Canigó arribà a la nostra ciutat. Coincidint amb el solstici d’estiu i revetlla de Sant Joan aquesta Flama encesa dalt del cim de la muntanya del Canigó és repartida per tots els pobles de parla catalana com a símbol de la unitat de la nostra llengua.

 

Cal recordar que en un principi varen ser membres del desaparegut Centre Excursionista de Vinaròs els impulsors organitzatius que ho celebraven amb foguera inclosa a la vora de la platja. Més tard varem assumir l’organització de la rebuda de la Flama l’Associació de Veïns MIGJORN, que va ser qui va incorporar a les festes del poble els actes que s’organitzen amb tal motiu, així la rebuda de la Flama, l’encesa de la traca i el repartiment de coca i mistela amb concert de música inclosa, són actes fixes que figuren en tots els llibrets de festes i que venim organitzant tradicionalment any rere any, actes que són esperats per la ciutadania com a motiu de festa i reivindicació.

 

Aquest any volem des de MIGORN encetar una nova via per la realització d’aquests actes i volem que aquests siguen encara més oberts a tota la població, volem des d’aquí obrir l’organització a tots aquells que vulguen participar i col·laborar amb nosaltres. Volem en resum que aquests 40 anys que fa des de la vinguda de la primera torxa que va encendre la nostra foguera, siguen motiu per unir esforços al voltant de la nostra llengua. Llengua que ens agermana i uneix i que hem de fer que siga cada vegada més present en tota la nostra societat.

 

No és una missiva qualsevol, no és un crit baladí sense consistència, és una veritable crida a la participació. Repetim que obrim les portes per a que la gent que tinga ganes i idees per fer, refer o canviar els actes que envolten l’arribada dela Flamas’acosten a nosaltres.

 

Tenim pàgina web:  avmigjonr.org   Correu electrònic: veins@avmigjorn.org i compte en facebook amb el nom “avmigjorn”.  Per tant aquell que ho desitje veritablement no ha d’encontrar cap obstacle per llançar la seua proposta.

 

També hem pensat que el primer dilluns de maig, dia 7,  a les 21 h. en el local d’aquesta Associació al Carrer Sant Nicolau, dalt de les Camaraes, siga el dia que ens puguem trobar per fer un primer intent de formar una comissió específica pels motius indicats.

 

Ànim, veniu amb nosaltres, entre tots ho farem tot.

No us penedireu.

Associació de Veïns de Vinaròs MIGJORN.

 

Vinaròs, 11 d’abril de 2012.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook

No comments yet... Be the first to leave a reply!