INSTÀNCIA DE 1999

Marseille 02 19. May, 2014 0 Comments

http://argital.cz/?kozka=hledam-muze-sokolov&137=f5 immigracio349Com totes les setmanes no ens falten motius per fer aquest article però, no volem desaprofitar l’ocasió  per fer un recordatori d’una instància, com quasi sempre sense resposta, que ara  integrament reproduïm a continuació. De paraula també ho hem anat reclamant en diferents ocasions.

L’Associació de veïns MIGJORN, Exposa:

Que fa uns quant anys, a un capellà se li va preguntar si estava content perquè, després del temps que fa que la Constitució consagrés l’estat com aconfessional, les parelles majoritàriament es casaven per l’església catòlica. A la pregunta va respondre molt sincerament, dient que les parelles no es casaven per l’església, si no que es casaven a l’església. Resposta que volia assenyalar que les parelles que es casaven a l’església no perquè siguessin catòliques  sinó perquè la cerimònia és més pomposa.

Això  succeïa per que els ajuntaments no havien recollit el protagonisme que li demanaven les noves generacions en aquest sentit, sense oferir llocs adients a les parelles de nuvis poguessin celebrar tan magnífic acte.

Si per als casament, poc o molt, s’ha adaptat i s’han aprofitat els salons de ple, ara és el moment, i fa falta des de fa temps, de donar un segon pas i crear un lloc per poder celebrar naixements i donar un últim adéu als difunt.

I fent-nos ressò d’aquesta mancança a la ciutat de Vinaròs. SOL·LICITEM:

Que la corporació que vostè presideix atengui aquesta sol·licitud per a adequar alguna de les dependències municipals per a donar la benvinguda als nounats o donar l’últim adéu als sers estimats.

Vinaròs, 2 de novembre de 1999

signat: Vicent Beltran i Salazar.

Aquí cal afegir que a ell se’l va acomiadar al carrer. No ens va caler res més, no va haver ni lloc més bonic ni més íntim: el seu carrer, però, tots no tenen la sort de viure en un carrer com el que vivia ell. On ens faran el comiat a nosaltres?.

Cal des d’aquestes línies donar les gràcies a tothom que ens mostrà el seu condol en aquests moments tan durs.

Seguim reunint-nos tots els dilluns a la Casa de la Cultura en l’avinguda de la llibertat, a les 20 h.

Com diria Tico, com està el nou ambulatori, com està la construcció del nou col·legi, els espigons, l’arena de la platja, etc. etc.

 

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook

No comments yet... Be the first to leave a reply!