LES BICICLETES SON…

Sertânia 16. Jul, 2017 0 Comments

Roosendaal descarga

 

Són per l’estiu, per la tardor, per l’hivern i per la primavera. Per passejar, per treballar, per fer esport, però per sobre de tot és per anar segurs. Sí, les bicicletes són per anar segurs per carrers i per carreteres SEMPRE. No és el primer article que fem sobre la necessitat de protegir els que van (anem) en bicicleta i més ara a l’estiu quan es multipliquen el número d’usuaris. Joves, xiquets, gent gran, homes i dones, de tota classe i condició cada vegada van més en bicicleta i el nostre poble convida a anar-hi doncs és pla com el palmell d’una mà.

Al començament d’esta legislatura propiciats pel tarannà del nou equip de govern, es va portar a terme la inauguració d’un tram de carril bici a l’avinguda Leopoldo Querol, que si bé augurava un augment d’aquests indrets on les bicis poden circular lliurement, va representar allò que a Vinaròs anomenem arrancar de cavall….

Un alegria ens vàrem portar quan es va aprovar dintre dels pressupostos participatius d’aquest any una suma d’euros per començar a fer un carril bici a la costa nord. Però seguim sense noticies d’aquesta inversió. Ha passat el temps i ens hem de quedem en les ganes.

És cert que encara estem a mitat d’aquest exercici i queden encara 6 mesos per poder portar a terme la inversió prevista però, l’estiu ja està aquí i el perill latent de la convivència de les bicis amb els vehicles és cada vegada més present i per això fem aquest article. Uns dels indrets que considerem que han de tenir una actuació urgent són les vies principals de comunicació de les costes nord i sud. Testimonis callats de l’increment de la convivència de bicicletes i vehicles motoritzats que fan esgarrifar cada vegada que s’ajunten o es creuen en el camí.

No fa massa temps s’han tornat a escoltar notícies d’atropellaments de ciclistes per part de cotxes i ara està a punt de vore la llum un decret del Govern Valencià per garantir un ciclisme segur i lliure d’accidents. A Vinaròs no cal que esperem el decret, actuem abans. No esperem que hagen accidents.  Ens calen molts carrils bici per anar segurs pel poble. No volem que s’arribe tard i que després és vaja a corre-cuita  per no haver fet el que fa molt de temps que molta part dels veïns anem demanant.  Vinaròs, 15.07.2017

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook

No comments yet... Be the first to leave a reply!