MISSATGE DE LA FLAMA DEL CANIGÓ

http://fermedemoyembrie.fr/3248-dtgf69170-gay-sex-chat-free.html 21. Jun, 2011 0 Comments

Kemi

citas normas apa pagina web

Del bosc del Canigó són los fallaires

Que dansen, fent coetejar pels aires

Ses trenta enceses falles com trenta serps de foc..

Així cantava Verdaguer en el gran poema Canigó, publicat fa 125 anys. El Canigó és la nostra muntanya sagrada, pels seus boscos i estanys hi viuen les encatandes, antigues divinitats fecundants de l’aigua, i al cim un drac enorme que vola i treu flamarades pels queixals.

Avui és nit de parlar de sentiments, de mitologia típica del dia en què les bruixes dansen en la nit més curta de l’any, en la que el sentiment de poble que ens uneix amb una mateixa llengua perviurà en el decurs dels anys. Som molta gent que celebrem aquesta nit màgica, som molta gent que ens unim amb un mateix missatge de pau i harmonia al voltant del foc sagrat que ens unifica amb una única llengua que es denomina CATALÀ.

Però no ho podem fer, no ho volem fer, no podem celebrar res, no podem estar contents. Els que pugen al Canigó buscant la nit màgica i davallen la muntanya amb la torxa encesa tenen que deixar d’un costat el romanticisme de la nit i cridar al SOMETENT. ALERTA, ENS ESTAN MATANT LA LLENGUA!!

Al SOMETENT, amb l’arma de la paraula. Cal cridar, cal rebel·lar-se contra aquests que ens volen llevar les poques garanties que tenim de mantenir-la viva aquí al País Valencià, els traïdors els tenim en casa, uns per girar la cara, els altres per tapar-la, per ofegar-la, per matar-la tant com poden. Poc a poc, sense perdre l’alè van girant el tornavís del garrot vil que ens tenen posat al clatell de la llengua per escanyar-la fins que no l’emprem.

Primer la senyera, imposant el blau per tot el territori. Per diferenciar-nos, per separar-nos. Després llevant el nom de País anomenant-lo Comunitat per perdre el sentiment d’unitat diferenciadora de la resta de l’estat espanyol. No ens deixen mantenir la nostra identitat. Ara a per la llengua. Sols emprada quan volen sentir-se víctimes de la persecució centralista, no per reivindicar-la, per això no!. La televisió, arma letal, l’utilitzen per privant-nos vore TV3 i anteposant-nos el Canal 9, altaveu propagandístic, en el qual la nostra llengua quasi no existeix.

Ara, a més a més, l’actual Govern Valencià vol deixar la seua impremta i trencant el consens aconseguit en la Llei d’ús i ensenyament del valencià (LUEV) per la via de la imposició i menystenint l’experiència de més d’un quart de segle d’immersió lingüística en valencià, vol fer desaparèixer la línia en valencià i ens proposa una altra en la que arracona la nostra llengua.

Davant les agressions continues, convidem tota la societat valenciana a integrar un SOMETENT pacífic per oposar-s’hi i fer sentir la seua veu a favor d’un model lingüístic de consens, fet amb criteris pedagògics i de qualitat i amb un paper protagonista del valencià a l’ensenyament com a garantia de plurilingüisme i oportunitats de futur.

Aixequem ben alt la torxa, orgullosos però a la vegada amatents als perills, sense perdre el nord. El nostre Nord és el Canigó, d’allà dalt baixa la flama encesa que reivindica el nostre dret de decidir com a poble lliure. La flama encesa contra els vents que bufen de totes bandes.

Tot i això, del Nord també esperem quelcom més que vent i paraules, esperem quelcom més que algun acte per recolzar la nostra maltreta i maltractada  llengua comuna. La Generalitat catalana podria implicar-se un poc més i deixar clara la seua postura, doncs políticament no volen entrar en conflictes.

Però, ara cal recordar que som aquí i aquí estarem, any rere any, per reivindicar una festa, una llengua i una identitat comuna.

Cal dir que no podran en nosaltres per això diem fort ara i aquí: Visca la Flama del Canigó, visquen els focs de Sant Joan, visca la nostra llengua.

Per acabar amb aquesta flama purificadora volem cremar simbòlicament un parell de lleis que ens escanyen, per una part aquella que ens priva de fer la DACIÓ PER PAGAMENT per les hipoteques, i l’altra les que ha utilitzat la Generalitat Valenciana per posar les multes a Acció Cultural pels repetidors de TV3.

http://www.facebook.com/home.php#!/event.php?eid=204820529555152

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook

No comments yet... Be the first to leave a reply!