Per Mallorca ens ix el sol

 

 

 

 

 

 

Per Mallorca ens is el Sol

Per Castella s’apaga *

 

En Jaume 1 al conquerir València el 1238, la va incorporar ala Confederació Catalana-Aragonesa, que estava composta per l’Aragó, Catalunya i Mallorca, dotant-la d’uns furs i d’un repartiment de les terres conquerides als sarrains, entre la gent que el va ajudar en la conquesta, majoritàriament gent de les terres de Lleida. Sent la ensenya del rei les  Quatre Barres i la llengua el Català, que parlaven els colonitzadors (classe dominant) que poc a poc s’imposa a tot el País, menys a les terres conquerides pels nobles aragonesos que parlen Castellà. Llengua imposada encara no fa mol per els dictadors, alguns armats, com el Franco,i per la renuncia de la burgesia econòmica i política valenciana.

Avui 873 anys de la conquesta de València encara tenim que discutir quina era la Ensenyade Jaume1 i la llengua que parlava ell i la seva Cort. La dreta valenciana com alumna destacada de la castellana, sempre ha tingut més interès en fomentar i afavorir el castellà al País Valencià, amb submissió vergonyosa, i així ens va, per mol que llepem la ma que ens pega (econòmicament) a Madrid no fem numero, tan si mana la dreta, l’esquerra o els fusells dels dictadors. Lo collonut del cas es que ja no es la dreta, inculta i partidista, la que nega la unitat de la llengua i canvia els símbols, d’un temps ençà un partit que s’anomena a ell mateix nacionalista i d’esquerres esta ballant al so que toca el pepe, amb un “lider”que al Crònica de novembre fa unes declaracions “valentes”finalment s’ha desmarcat del pare polític, o és el pare polític que l’ha marcat? Dumka Doncs http://slowphoto.fr/lenfant-sacre-gion-matsuri-kyoto-japon/ ha confessat que no és ni de dretes ni d’esquerres, ni es progressista ni conservador, serà una figa flor? Alguna vegada s’han declarat hereus dela Unitat del Poble Valencià, “vergonya cavallers vergonya”.

A Vinaròs un dels arribistes al “7 dies 14 d’octubre” vol justificar la seva assistència als actes demagògica de la dreta, cap protocol l’obligava a participar. El ser regidor l’obliga a treballar pel poble, no el obliga a participar en actes blaverols, però se’l veia cofoi. Els principis (si es tenen) son l’últim que es perden, si es tenen, el Groucho en tenia de recanvi, per lo que podem esbrinar, aquets regidors tenen un gran estoc.

Damunt de participar (el bloc)critica al PP, dient:  “Ells, PP,aprofiten aquets dies per fer una sèrie d’actes, però,amb els seus símbols, blavera, (que els blocs usen) l’himne oficial, i demés parafernàlia oficialista”  la assistència del Bloc legalitza l’acte, deixa de ser un acte partidista. Lo lamentable es el joc brut i mentider que usen alguns neo- nacionalistes.

 

  http://alezane-villandry.fr/wp-content/themes/soundblast/include/lang_upload.php   

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook

No comments yet... Be the first to leave a reply!