Per què no en la nostra llengua?

Yahotyn 06. Mar, 2015 0 Comments

fragmentarily IMG_0278Carta rebuda de l’Ajuntament de Vinaròs, que suposem que rebran totes les associacions del poble, per demanar o donar la possibilitat de presentar una dama, veïna de Vinaròs, per les festes de Sant Joan i Sant Pere de Vinaròs (San Juan y San Pedro per al nostre consistori). El redacta suposem per una persona de Vinaròs amb el nivell mitjà de Valencià i el signa una regidora amb cognoms molt valencians.

Hwado Però misteriosament la carta està en llengua castellana, o be amb el valencià acalorat de Rita o del honorable Faba, (“sus señas de identidaz”).

Per a que es gasten diners en campanyes d’ús del català el nostre ajuntament quan ells són els primers en renunciar al valencià, quan tindrien que ser els primers en donar exemple.

A Vinaròs en valencià!

Retornarem la carta a l’ajuntament, esperant que ens la reenvien en la nostra llengua

PS: i entrant ja en el contingut, ens pareix increïble que en ple segle XXI i prop de la commemoració del dia de la dona treballadora, encara es mantinguen aquestes figures de dames, pubilles i falleres, que ens remunten a temps on la dona era tractada com a objecte. Nosaltres sempre hem demanat o que es tregue aquesta figura o si es vol mantenir que entren també els homes en forma de damos, falleros o hereus.

 

 

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook

No comments yet... Be the first to leave a reply!