SUPOSICIONS I MEDI AMBIENT

Com tots els anys les regidories de Medi Ambient i Cultura organitzen la festa de l’arbre. Festa que dit de pas va néixer el 1980, impulsada per les APES i la regidoria de cultura presidida per S. Carlos Baila, regidor de la UPI-Migjorn.
Mentre s’estan plantant arbres, matolls i plantes aromàtiques, al passeig For a Forat que havia de ser un bosc mediterrani, és quasi un desert. Poc a poc la majoria de les plantes i arbres plantats fa quasi 20 s’han mort per falta de cura i atenció adient i altres per ser arrancades, incomplint una vegada més Fobesa la seua obligació, per contracte, de reposar-les.
Com dèiem s’està fent la festa de l’arbre del 2 al 12 de març. Es planten arbres, matolls, etc. a l’Ermita i vores del riu, què està be, però al passeig marítim s’arranquen les palmeres, diuen que retornaran però, al For a Forat s’estan tallant els pins, que no es podran replantar.
Dijous, quatre de març, a la platja del Fortí, racó del port, pel matí treballa una retro fent moviment d’arena. Posats en contacte amb A. Guimerà, regidor de Medi Ambient, abans de mig dia per preguntar que hi fan, ens diu que no ho sap però, ens informaria en el mateix dia. Avui 8 de març, encara no ho ha fet.
Divendres 5 de març. Al port, en el transversal, és atracada una draga, amb sistema de succió, suposem que per dragar el port. Mentre la retro va fen feina a la platja, suposem que per poder tirar els fangs que traurà la draga. Si això es cert, l’empresa deu tenir un informe favorable de la Conselleria de Medi Ambient (conselleria del ben parlat i millor educat, que retarda l’informe per la reforma dels espigons). Suposem així mateix que Costes haurà donat el corresponent permís. Seguim suposant que l’Ajuntament haurà estat informat (el regidor A. Guimerà, no) i tindrà donat el vist i plau.
Son tot suposicions i conjectures que ens fem davant del perill d’abocar els fangs del port a la platja i no voldríem estar encertats en aquesta suposició. Però …
I com la imaginació no ens manca, seguim suposant que l’oposició PP. – B., després, sempre després, ens informarà de la moralitat del senyor Balada i del que es cou a Vinaròs, Castelló i València. Si foren menys negatius, guanyarien credibilitat.

I per arrodonir aquest escrit, volem fer un proposta pública. Concejals TOTS: si creieu que no us guanyeu el que cobreu, doncs torneu el que heu cobrat des del primer dia fins avui. Prou de demagògia i lerrouxisme.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook

No comments yet... Be the first to leave a reply!