VIABILITAT I RENDIBILITAT

Kremenchuk 07. May, 2010 0 Comments

le havre rencontre africaine

La noticia va saltar la setmana passada i els va faltar temps a tots per contar-nos-la i posar-se medalles, s’havia firmat un acord entre la Generalitat i el Govern d’Espanya per encetar un estudi de viabilitat per a què els trens de rodalies arriben  a Vinaròs. Que vol dir viable? A la fi, ens posaran més trens?. Primer anem al diccionari:  Qualitat de viable.  Probabilitat que té un organisme de prosperar o de sobreviure.

Ja està clar, per tant l’estudi per a ser viable ha de ser factible i també rendible. Però coneixent la situació poc probable que siga assumible per capital privat, tindria que ser referenciat en els pressupostos dels dos ens que varen subscriure el llançament de l’estudi. Cert que  ho tenim malament i pitjor si la quantitat sobre la qual tindran que sortir els números serà suficient per donar rendibilitat a la viabilitat. De moment, i pel publicat, anem al darrera d’altres comarques. Anem malament.

La crisis se’ns menja més o menys ràpidament i veiem que els diners de la “nostra” Generalitat són invertits moltes vegades de forma ostentosa i que els problemes pecuniaris que tenen afecten directament a serveis bàsics com són sanitat i educació. No es posen en marxa nous centres ni fan funcionar els que ja estan a punt,  per tant dubtem que ara miren de posar en marxa un altre “forat” que incremente el col·lapse de l’erari valencià. No diguem del Govern central on també es donen senyals d’alerta i cada vegada seran més els retalls per poder seguir endavant.

Com la crisis la tenim que assumir, els estalviarem temps i diners, i com també anem a creure que de veritat ho volen realitzar i no fan aquest estudi per demorar que aquests trens arriben a la nostra comarca, volem recordar-los la proposta que varem fer i que va trobar el suport del Ple de l’Ajuntament. Tot i que la solució també és de diners, proposem un tracte d’igualtat, ni més ni menys, igualtat amb un altra infraestructura que creiem basada en una incertesa rendibilitat, però amb una viabilitat segura cap un negoci redó. Volem el mateix tracte que li van donar a l’aeroport de Castelló. Amb una assegurança mínima de passatgers fixes, no físicament parlant, doncs la Generalitat assumeix una quantitat fixa per aquells que no son vinguts i que l’empresa devia calcular que eren els mínims per no tenir que patir (eufemisme).

Per tant, que es deixen de viabilitat i li donen JA una solució a la rendibilitat que al cap o a la fi serà el que ho pose a funcionar.

Vinaròs, 1 maig 2010

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook

No comments yet... Be the first to leave a reply!