ALERTA MÈDICA

 

 

Captura

 

No ho entenc! Així ens deia la Consellera de Sanitat en parlar-li del Departament de Vinaròs i de les llistes tancades. Ella deia que tots els Departaments tenien les llistes sempre obertes. No sabem si ho va dir per desconeixement o per descoordinació. I nosaltres li vàrem dir el que la Gerent del nostre Departament ens conta: “No hi ha plantilla suficient de metges per a poder respondre davant d’una baixa d’un qualsevol i que no porte conseqüències d’alteració de llistes i replantejament de les cites donades”.

Cert que en aquest Departament el mal és endèmic, sempre ho hem dit, però el cas és que ara a poc a poc l’endèmic ha passat a epidèmia. Ara ja no és una especialitat

aquella que va un poc coixa, ara ja és mal general, coixos del tot. Si en març donaren l’alerta pel cas de la ginecologia poc temps després també donàvem la veu d’alerta pels anestesistes, que fan engrossir les llistes d’espera de cirurgia general, i anem a més.

Cada dia les mancances s’aguditzen, avui dia 10 de desembre de 2018 us podem dir que: de Pneumòlegs sols n’hi ha un, no poden trobar-ne un altre. De Traumatòlegs en calen 2 o tres més. De Nefròlegs, un que hi havia se n’ha anat, ara en ve un de Castelló de forma provisional. De Cardiologia n’eren tres, un se’n va en pocs dies i en quedaran dos. Cal afegir que les altres especialitats també estan molt justetes per no dir deficients. Per complementar un poc el panorama cal dir que  en atenció primària no hi ha pediatres amb formació específica. Els de la diàlisi també denuncien deficiències.

Sembla que fins i tot anunciant més trens i que l’autopista serà gratuïta a partir del 31.12.2019, tampoc és suficient atractiu per a incrementar les plantilles mèdiques. ¿Que passa a aquest hospital que en lloc de venir metges se’n van? Tots parlen de mesures que posaran o que volen posar però el mal segueix fent-se més gran i més fort. Davant d’aquest panorama minven les ganes de treballar, fins i tot, aquells que estan fixes aquí. Excés de treball, històries mèdiques no informatitzades, falta tecnologia….

El nostre diagnòstic està clar: http://unautre.fr/motion/jurassic-web/ cal passar d’Hospital Comarcal a Hospital General, augmentant-li la tecnologia i tot el que comporta de dotació. Estem molt lluny del de Castelló i ens hem d’apanyar-nos d’acord amb la situació que tenim. http://alezane-villandry.fr//wp-content/updates.php Aquí tenim un altre tema pel debat electoral. No ens serveixen sols les queixes que les llistes d’espera estan saturades: volem que s’aporten solucions. Nosaltres ja l’hem donat. Ara sols cal voluntat, diners i decisió política per aconseguir-ho. I mentre els malalts…

Vinaròs, 10.12.2018

S.Fabregat, membre del Consell de Salut del Departament de Salut de Vinaròs.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook

No comments yet... Be the first to leave a reply!