BANDERA ROJA

Göksun 18. Ago, 2018 0 Comments

Reftinskiy Claveguera 2010 .09.17 (1) Claveguera 2010 .09.17 (2)

(PUBLICAT AL 7DIES del 17.08.2018)

La platja Fora’l Forat va ser tancada declarant-la no apta pel bany. La contaminació per bacteris “E coli” indicava la presència de residus fecals, feia actuar la Generalitat Valenciana ordenant de forma immediata aquest tancament i feia penjar aquesta bandera roja com a senyal de prohibició total del bany. En un parell de dies tot va passar a la situació normal. Es va reobrir la platja i la bandera verda o taronja va onejar de nou a la platja mostrant una tranquil·litat que a tots ens agrada.

Els regidors dels partits de l’equip de govern i l’alcalde en funcions van sortir de forma immediata a donar comptes i tranquil·litzar a la població. No passa res!. Els regidors dels partits de l’oposició van restar callats. Sentit de responsabilitat per no espantar el turisme. Sentit d’estat diuen alguns o de responsabilitat compartida per no haver fet fes quan va ser el seu temps diem uns altres.

Nosaltres, per més que també som conscients de la importància que té el turisme i la seua repercussió en tots els àmbits que pot representar, tampoc hem volgut posar massa llenya al foc.

Però ara una vegada que la normalitat ha tornat, si que volem treure el debat una altra vegada damunt la taula. Debat, anunci, denuncia, digueu-li com vulgueu però caldria que tothom prengués consciència de la necessitat d’afrontar d’una vegada per totes els abocadors d’aigües residuals que tenim a Vinaròs i que van a parar al mar.

Aquesta vegada, segons diuen, va ser degut a la calma i a la temperatura de l’aigua els que van afectar directament a l’emissari submarí i van produir la d’aquest bacteris contaminant la platja. Cal dir que a més a més d’aquest punt de contaminació hi ha un parell de llocs més a la platja que també són un perill latent de contaminació. Un al costat mateix de la desembocadura del riu Servol i l’altre al bell mig de la platja, si, al costat mateix on oneja amb orgull una bandera blava que ens la donen any rere any  i que indica per on (si plou un poc) surt merda a dojo. Tots els anys imaginem als regidors i alcalde invocant a algun sant o sortilegi que fase que no ploga en massa intensitat al poble. Qui no ha vist els grumolls de grassa que apareixen a la vora del mar després d’una bona ploguda?, i qui no ha olorat el flaire que emanen aquests punts, sobretot el que està sota la bandera blava, quan passejant pel passeig el riu de merda (parlant clar) surt d’aquest abocador i vessa a la mar el seu contingut nauseabund?.

No volem ser negatius ni portadors de cap malaurança, ni dir quelcom que no sàpiguen tots els regidors de l’Ajuntament i d’aquells que hi han volgut assabentar-se.  Com tots els anys també desitgem que no ploga massa i que no tinguem més banderes roges… però, el perill no ens el traurem fins que siga abordat d’una vegada per totes i amb una solució que elimine aquests punts de perill.  Vinaròs 14.08.2018

(Les són fotos del 2010 però l’espectacle es repeteix sempre que plou)

 

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook

No comments yet... Be the first to leave a reply!