Confraria de Pescadors, Club Nàutic, Castor…..

11. Mar, 2012 0 Comments

 

Els diners que paguen aquestes entitats a la Generalitaton fan cap? Be, sabem que els cobra la nostra? Generalitat però al port de Vinaros sol ens arriba els centimets. El Castor la zona que ocupa ha tingut que acabar les obres que ha deixat empantanegades la Conselleria. Laempresa que te en concessió del varador tota la maquinaria (el travelif) l’ha tingut que pagar ella, inclús el canal d’accés que el feren estret s’ha tingut que fer més ample, i que ha comportat una bona despesa, doncs els ingeniers oficials no volgueren fer més ample, en saben massa. Com el nostre ven volgut alcalde, que a la pregunta de Migjorn al ple de 26 gener del per què estan aturades les obres ens diu. “ http://cesarramos.es/?esminec=mujeres-solteras-de-azogues&773=a8 Hem de tindre en compte que han passat les festes de Nadal” elemental, si no aguesen passat no seriem al febrer.  

Però com a finals de febrer, després de passar Nadal i Carnaval, com veiem que les obres del port segueixen estan parades, aturades, que no treballa cap peó, ni encarregat,ni cap ingenier,ni hem vist cap polític per inaugurar cap rampa ni cap norai, hem pensat mala cosa, la reforma del port la Generalitatcom deia la despistada Consellera si no el venen al capital privat no l’acabaran. Per això des de Migjorn tornarem a preguntar al sr Alcalde en el ple de febrer (23) en quina fase és troben les obres, ens contestà:…” chicas en cordoba en estos moments és cert que tenen un ritme menor de l’habitual però es degut a una programació de l’empresa que te l’adjudicació” no tenen cap ritme menor, estan a l’atur, parades, que al port no treballa ningú. I vostè sr alcalde te l’obligació de saber-lo, de informar al Poble del per què estan aturades, sigue el partit que sigue el responsable, en aquet cas el PP el seu partit. De la paralització de les obres del desvio de la 340 sí que ràpidament ho denunciaren, com era la seva obligació com oposició, i ara la tenen en relació al port. Diferencia, Zapatero responsable dela N-340, el Rajoy responsable del Port. Com no poden especular en l’àrea portuària de la llotja i casetes auxiliars, volen privatitzar la seva construcció, i l’administració? Serà com ara? Faran fora als pescadors?

Nosaltres ens hem informat, i segons ens han dit “soto voce” que és un problema de la màquina de dragar, per obsoleta i insegura. Màquina que era la usada fins arribar al varador, enigmes de les administracions oficials

AVV  Migjorn,     26/2/012   http://sanfilippobcn.es/?zadaniye1=chicos-buenos-online-sub&567=7f     

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook

No comments yet... Be the first to leave a reply!