EL REBUT DE LA LLUM

dualistically 03. Feb, 2011 0 Comments

http://boisdebout53.org/?syleyman1=une-femme-%C3%A0-la-recherche-d%27un-homme&560=a3 L’ELECTRICITAT

En els darrers dies s’ha parlat molt del tema de les elèctriques i de l’augment que hem notat tots en els rebuts que hem de pagar.  En Vinaròs, com no, les consultes i dubtes són continus, per tan, volem des d’aquí donar unes petites pinzellades de la campanya que fa la Federació d’Associacions Veïnals de l’Estat per tal de demanar una taula de negociacions amb el Ministeri per fer un seguiment, control i prevenció dels possibles efectes no desitjats.

  • El rebut, entre el que va pujar en tot l’any i l’augment de l’iva, acumula per aquest any un augment d’un 9,4 % i que en els darrers dos anys i mig ha pujat un 31%.
  • El IPC, índex que es pren per la pujada dels salaris, va ser d’un 1,9%, pel que, aquest any, portem una diferència en contra nostra d’un 7,5%.
  • Les economies més dèbils paguen més i consumeixen menys, paguem un 75% del total i consumim sols un 48% de l’electricitat produïda.
  • La “Tarifa d’Últim Recurs” (TUR) es va crear pel benefici dels consumidors però, s’utilitza per les empreses comercialitzadores en el seu benefici i per la transgressió de les lleis de la competència.
  • En parlen del dèficit tarifari, deute que te el Govern d’Espanya acumulada des del 1996. Actualment està al voltant d’uns 20.000 milions d’euros i s’ha d’abonar abans del 2013.
  • Les empreses elèctriques ens varen cobrar als consumidors més de 4.000 milions d’euros a càrrec de l’aportació que sens va imposar per facilitar a les empreses la transició a la competència.
  • Les Associacions de Veïns pretenem que les pujades dels rebuts de la llum NO es facen de forma abusiva i NO volem que afecte les butxaques de les economies domèstiques que estem sofrint els danys de la crisi, i siga feta amb criteris de progressivitat, amb control de les tarifes socials i de “últim recurs”, que pague més aquell que més en consumeix.
  • Les AA.VV. volem que es protegisca al consumidor garantint-li la reparació dels danys per fallades en el subministrament i l’adhesió de les comercialitzadores de la TUR al Sistema Arbitral de Consum per garantir el dret entre consumidors i empreses en els seus litigis.
  • Claredat en les factures i que les empreses no facen actuacions fraudulentes aprofitant les lectures dels comptadors que perjudiquen al consumidor.
  • Que s’òbriga la comercialització a cooperatives de consum i, per concloure, exigim respostes als dubtes del mercat elèctric, pel que demanem que s’expliquen clarament les solucions al Dèficit Tarifari i el mètode de liquidació del dèbit de les elèctriques pels cobros excessius a compte de l’impost per la transició a la competència.

Vinaròs, 31.01.2011

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook

No comments yet... Be the first to leave a reply!