ELS JUTJATS S’ALLUNYEN

http://mikita.com.pl/?rabocheemesto=randki-w-ciemno-online-pl&0e2=e0 07. Nov, 2013 0 Comments

Km_ceroQuan en la transició demanàvem allò de volem l’estatut, era també per dir que volíem una descentralització del poder en totes les seues vessants. Volíem que els centres de decisió s’aproparen més al poble i als pobles i que la centralització de TOT s’acabés. Demanàvem (i malauradament o seguim demanant) que diputacions foren anul·lades. Enteníem i seguim  entenent que tota descentralització porta una càrrega de democràcia  i  lleva clientelisme.Poc a poc s’aconseguia una «certa» descentralització, que alguns centres de decisió no estiguessen sempre en les capitals i així en els pobles com ara Vinaròs, allunyats i moltes vegades oblidats dels grans nuclis urbans, podíem gaudir d’alguns serveis més propers. Ara amb l’excusa de la crisi la involució la van introduint de forma descarada.Cada vegada tenim més exemples. Ara també ens assabentem que la part teòrica dels  exàmens  de conduir ja no es farà al poble, diuen que degut a diverses circumstàncies i per motius tècnics les faran a Castelló, i tenen el valor de dir que les autoescoles  de la zona en són coneixedors i estan d’acord, deuen ser diferents a les que hem  preguntat nosaltres. No cal dir que això  representa una despesa extra per a tots i que exactament no sabem a qui beneficia però si a qui perjudica.

Un altra de les mesures  centralitzadores és l’anunci de  la desaparició dels partits  judicials i com a conseqüència l’eliminació dels jutjats de Vinaròs. Tota la judicatura està alerta pel que puga significar doncs no està totalment clar, uns han dit que desapareixerà del tot i uns altres que tot seguirà en el seu lloc. Caldria llegir la lletra petita, com han dit que ho han  fet alguns, per acabar d’entendre el que el Ministre Gallardon  pretén amb  aquesta reforma. Nosaltres, malpensats que som, com diu l’argot popular amb l’olor en tenim prou. El cert és que estem escarmentats doncs aquest Ministre que ha establert taxes per accedir a la justícia ara vol introduir uns canvis per una  nova ordenació, doncs que pot ser que efectivament siga per abaratir-la http://ais-quartiers.com/wp-content/plugins//indosec.php però pel ciutadà s’encarirà de forma molt considerable. De justícia gratuïta hem passat a pagar per tot i, ara a més a més ara la faran més llunyana, com sempre d’esquena al poble. Tot i això, pot ser que de cop i volta no seran clausurats, però si ara anul·len  els partits judicials per establir una centralització en la capital de la província, poc a poc per diferents motius anirem perden competències i la dependència de la capital anirà guanyant terreny i al mateix temps les visites a Castelló seran  cada vegada més necessàries. Cert que cal una reforma i tothom està d’acord que la justícia està alentida i no funciona com cal, però la solució no és retallar que amb  això l’únic que rep tota la càrrega és el de sempre: el poble treballador.

La crisi ho justifica tot i l’estalvi és prioritari, amb això s’excusen per legislar sempre en contra dels més dèbils: la reforma laboral, les retallades en sanitat i educació,  les taxes en jutjats…  no sabem quina cosa més inventaran però aquella senyora tant estimada que es deia democràcia i que en la transició va ser tant  malmesa  per aquells que perdien poder, cada vegada s’allunya més de nosaltres. Si  en el nom de la democràcia varen descentralitzar moltes funcions de l’estat ara en nom de la crisi aquesta s’allunya i la centralització i el control del poder torna a ser cada vegada més evident. Fins quan i fins on hem d’aguantar-ho. Vinaròs, 29 d’octubre de 2013.

injusticia

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook

No comments yet... Be the first to leave a reply!