ENS NEGUEN EL TALL EN EL PAÍS VALENCIÀ, PERÒ SEGUIREM EN CATALUNYA

IMG_1234

Talls negats a la part valenciana al col·lectiu per una AP-7 GRATUÏTA JA!

Els veïns i veïnes de l’AV. Migjorn de Vinaròs, l’AV. Partida Sanadorlí de Benicarló, El Front Benicarló i Benicarló Avant, us hem convocat per fer-vos sabedors del greuge comparatiu que la Delegació de Govern ens aplica.

Després de 28 dijous en què hem anat a la N-340 a reclamar per a tothom una autopista gratuïta; ara ens trobem que no ens permeten continuar. En resolució de 25 de maig ens comuniquen que per als pròxims talls sol·licitats, volen que ens desplacem de carretera.  La Guàrdia Civil en un informe exposa que per l’arribada de la temporada estival, la seguretat vial i ciutadana es veu compromesa.

Ens proposen realitzar les concentracions al km. 1046 de l’antiga N340 a Benicarló, a l’alçada de l’entrador a Benicarló pel desguace, després del pas subterrani, és a dir en un lloc que sols molesta als veïns que van d’un poble a un altre. Sap tothom que l’antiga N-340 s’ha quedat sols com a via de comunicació entre pobles, amb un tràfic prou intens però sols de curt recorregut. Res a vore en el que reivindiquem. Sembla que vullguen provocar l’enfrontament amb els nostres veïns

 

Quan en febrer vam plantejar fer el tall  més al sud per tal que els veïns de Peníscola, Sta. Magdalena i Alcalà pogueren sumar-se a la reivindicació, se’ns va denegar la modificació també amb informe de la Guardia Civil per considerar el que estem emprat és més segur i menys problemàtic. Contrasentit a la decisió que denunciem ara, doncs ens fan fora per una decisió semblant.

La nostra reivindicació forma part del moviment transversal per l’AP-7 gratuïta que també es ve reclamant a Terres de l’Ebre, on porten 40 talls i no els han denegat en cap moment el permís per seguir realitzant-los. La carretera és la mateixa i la temporada estival també.

Els nostres respectius col·lectius coincidim en què la prioritat innegociable és fer gratuïta una via que porta quasi 50 anys escurant-nos les butxaques i el pitjor de tot és que també hem sofert, sofrim  una gran quantitat d’accidents amb morts, ferits, … vides trencades, famílies destrossades.. Les carreteres, totes, haurien de ser com l’educació o la sanitat: públiques, gratuïtes i de qualitat. Cosa que han aconseguit altres terres però pel vist nosaltres no tenim dret.

 

NO estem sols, el mateix problema del nostre Bais Maestrat,  al País Valencià el tenen a les Comarques de La Safor i de Les Marines. Volem recordar que al País Valencià 107 municipis han aprovat mocions en favor de la no renovació de l’AP-7 al 2019 i la gratuïtat del trams en les comarques esmentades. A més a més la Generalitat Valenciana també té aprovada una proposta no de llei per la no renovació de la concessió.

 

Amb la modificació que ens plantegen les institucions públiques i els cossos de seguretat, només podem entendre que tracten d’allunyar-nos del focus del problema i fer invisible la reivindicació de cara a les eleccions. Volem dir que no ens callaran, continuarem exigint el mateix i ho farem en la carretera, en un lloc o en un altre. Els companys catalans han decidit canviar el lloc d’un dels seus talls per fer-lo tot just aquí a la vora, sols al creuar el Sènia, anem a fer un tall unitari, anem a fer un tall més reivindicatiu, alhora de trencar fronteres fem la força més gran. Ens volen desmobilitzar i nosaltres contestem amb més ganes. Seguirem evidenciant la perillositat de la N340 i la necessitat d’una AP-7 gratuïta.

 

Així tornem a convocar als veïns de Vinaròs, Benicarló i comarca del Baix Maestrat a sumar-se al tall el proper dijous dia 2 a les 19 h. a la N-340, aquí a la vora, sols al creuar el Sènia. Junts sumem. Junts farem el tall més gran i per més temps.

Per una AP-7 gratuïta ja!

Els moviments veïnals no tenen fronteres!

 

 

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook

No comments yet... Be the first to leave a reply!