SEGUEIXEN LES QUEIXES EN SANITAT

images Cert que no porten més d’un parell de mesos en la gerència de l’Àrea de Salut, cert que encara estan coneixent el territori, però no és menys cert que portem quasi un any de retard en l’aplicació de les noves polítiques sanitàries de l’actual govern autonòmic.

Els mals que patim són endèmics i per tant molt coneguts per tothom. A la Directora Territorial de Sanitat ja li vàrem fer un llistat de les deficiències que veiem en l’hospital en la reunió del desembre passat.

El que passa és que no veiem cap novetat, no intuïm cap fórmula nova, no albirem cap mínima esperança de millorar aquesta sanitat que tenim dret i que governs anteriors ens l’han deixada reduïda a la mínima expressió. Sabem que els pressupostos són esquifits i amb poques possibilitats de revitalitzar-los però, el que demanem no creiem que sols siga qüestió pecuniària, si no més be de la capacitat organitzativa que es puga aplicar.

En segueixen arribant queixes en quant al retard en l’atenció en els metges de família (8/9/10 dies), de que en l’hospital per accedir a la atenció al pacient has de ser molt pacient per a ser atès, de que parlar amb cita prèvia és una missió impossible i el saber quant (aproximadament) pots ser atès és impensable. Demanen també unificar consultes el més possible per no perdre’ns pels passadissos i plantes de l’hospital.

En diuen per l’altra part, alguns professionals en que hem parlat, que aquí a Vinaròs no vol venir cap metge, o millor dit, venen, veuen el que hi ha i marxen, i per tan no hi ha cap possibilitat de millorar. El problema és que els metges que hi són també volen marxar. Per què?. Sols resisteixen els que han arrelat o tenen arrels en la comarca.

Les associacions veïnals no els hem de dir com ho han de fer ni com han d’enfrontar aquest repte que han assolit, però si que els demanem que aquests punts que hem esmentat podrien fer notar que el canvi ha estat engegat. Els demanem que puguem vore alguna millora, alguna novetat, … de veritat que en tenim ganes, moltes ganes.

Més personal, més metges, millors instal·lacions, la recuperació de serveis externalitzats, el de les butaques decents per acompanyants, deixar les llistes sempre obertes, son qüestions a més llarg termini i ho tenim assolit però, pel demés, si us plau, doneu-nos alguna senyal. Gràcies.

Seguim en la feina de tallar la carretera tots els dijous a les 19 h. en el lloc de costum. Per més informació i participació avmigjorn@gmail.com

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook

No comments yet... Be the first to leave a reply!