Felicitats Andrius

Felicitats per la teva tasca informativa al “Vinaròs”, per l’amor que desprenen els teus escrits. Estàs ala  cinta de subhasta dela Confraria, per davant teu passen els peixos acabats de pescar, alguns encara fan  alenades, que deuen fer-te perdre l’Alè,  alguns son alevins, no son encara peixos, son peixets que tendrien que estar nedant per fer-se grans, i procrear, ara fan cap a la panxa de la gent “civilitzada”i capritxosa, que no els importa que aquet peix no ha pogut procrear, que no els importa que poc a poc anem ermant la nostra Mediterrània, la teva Andrius, fill de bons mariners i pescadors, que estimes tant. Quant deus patir, al vore que cada vegada les calades son més minses, els jornals més curts, els motors més grants i els peixos més menuts, algunes espècies han deixat de passar. El lloc que ocupes a la llotja, segurament no et deixa expressar ni dir en la revista que col·labores, lo que sents al contemplar la agonia del Port de Vinaròs, sembla un peix fora l’aigua fent les ultimes alenades

A l’escrit de 14/4/012, parles del perill en que tenim a la Mediterrània, alertes que els científics diuen que el 80 % de la amenaça que suporta site rencontre istanbul be de terra. La pregunta surt sense fer-la, del restant 20 % (que em sembla curt) qui te la culpa? La te la sobre explotació? Pot ser què hi ha massa barques, amb massa potencia pescant en un calador menut? Captures de peix massa jove, amb la malla legal es pescaria aquet peix? Es col·loca alguna “trampa” per poder-lo agafar? Per què es fa la veda Râmnicu Sărat al juliol i agost? Quant els biòlegs van fer el Pla Experimental la feren als mesos http://alicespringsmariage.com/?tampon=rencontres-libres-toulouse&da1=8b d’abril maig i juny. Posaren un tope a la potencia dels motors i prohibiren augmentar la flota. Al respectar les normes els caladors es van recuperar espectacularment, que al no seguir el Pla, fou indirectament el culpable de la crisis actual, doncs van augmentar les captures i beneficis, van fer-se barques noves amb motors de més potencia i més consum, desarmaren les llums i ara es venen les barques del bou, el Port de Vinaròs fa pena, i algú te la culpa¡¡

 Per què els ecologistes protesten, que hi ha que fer-ho, per la caça del parany, per la destrucció de les Casetes de volta, i Soterranyes,  I no ho fan per la sobre explotació dela Mediterrània?

“Levante,15/4/012, multan a un patron de Castelló con 5.000 euros por pescar sardina de talla inferior a la legal” i ser reincident.

El 19 d’abril algunes barques del bou no han sortit, preguntat a uns pescadors el motiu, ens han contestat, hi ha un barco de guerra, ens temps de pau qui tem un vaixell de guerra?  

19/4/012 Vinaròs

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook

No comments yet... Be the first to leave a reply!