HONORS ALS QUI SE´LS MEREIXEN

Vinaròs té una de les places principals amb el nom d’un general

Honors als que se’ls mereixen

baixa

General Joaquin Jovellar i Soler. Que els mèrits politics socials que hi te, creiem que no son suficients per ha que el seu nom presidir aquesta plaça. Va ser un militar prou fosc, i el seu tarannà democràtic era curtet, més be nul.

A Vinaròs tenim una avinguda- carretera nord, que porta el nom de una persona que va ser alcalde durant la dictadura, Francisco José Balada Castell. Tenim l’avinguda- carretera sud, que honora un regidor del regim franquista, Francisco Baila Tosca. I tenim un tercer “polític” que dona nom a un carrer, Angel Giner Ribera. No volem posar en dubte la valoració que deurien fer l’equip de govern dels mèrits d’aquestes persones per atorgar els noms de dos avingudes, i un carrer. Per rar que paregués foren honorats per ajuntaments democràtics.

Els tres van ser regidors del ajuntament de Vinaròs, nosaltres no proposem que traguen els nom d’aquests carrers, ara el del General Si¡¡, (quina mania tenim a Migjorn als generals, porten mals records). Nosaltres, farà uns tres anys, amb el sr Jordi Romeu d’Alcalde, proposarem de donar el nom d’un “bon”carrer a l’alcalde Ramon Bofill I Salmó, l’Alcalde més longeu, i primer després de la llarga nit del franquisme, (els Migjorn tenim quelcom de culpa). Proposta que d’ella no hem tingut cap noticia.

La proposta que fem ara, i esperem que sigue assumida per tota la corporació municipal, és honorar amb el nom d’un carrer o plaça el de l’alcalde Ramon Bofill, com hem dit, primer alcalde després de la dictadura, que duran el seua llarga estada al front del Ajuntament entre altres obres, va construir-se l’Hospital Comarcal, la reforma del ambulatori, la construcció dels espigons, de centres educatius, etc, Com també podria donar el nom d’un carrer en record de  José Rabasa Domènech últim alcalde de la República.

I la proposta que farem a la Comissió de Cultura serà la següent:

Traure el nom de la plaça al general Joaquin Jovellar, i donar-li el de Ramon Bofill Salomó primer alcalde desprès de la dictadura. Doncs els honors i reconeixements millor si son en vida 

Vinaròs, 7/1/2014

1176278_10202641076924574_1020313868_n 988884_10202610445718813_1451375604_n

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook

No comments yet... Be the first to leave a reply!