LA HISTORIA DE SEMPRE

 

 

 

 

 

dating apps de velada ARTICLE DEL NOSTRE BENVOLGUT AMIC I PRESIDENT DE L’ASSOCIACIÓ DE VEINS DE TRAIGUERA «te roqué»  RAMON LLATSER.

corrosively -Garzón, amigo, el pueblo está contigo-

Des de que els militars insurrectes van pensar amb un colp d’Estat per acabar amb la II República, tenien molt clar el que havien de fer, sols cal llegir el que va dir  el General Mola el 25 de maig de 1936  site de rencontre jamaicain “Se tendrá en cuenta que la acción ha de ser en extremo violenta para reducir lo antes posible al enemigo, que es fuerte y bien organizado”.(instrucción reservada). bacheca incontri sesso bologna El mateix Mola el 19 de juliol de 1936 va dir  “Hay que sembrar el terror, eliminando sin escrúpulos ni vacilación a todos los que no piensen como nosotros”  (En los apuntes jurídicos de Jimenez Villarejo podem vore la repressió i depuració que van patir els jutges i fiscals de l’època republicana).

No es va quedar curt l’encarregat franquista de relacions amb la premsa estrangera, el militar Gonzalo de Aguilera, que va fer les següents declaracions al periodista Nort-americà John Whitaker   “Tenemos que matar, matar y matar, ¿sabe Vd.? son como animales ¿sabe?, y no cabe esperar que se libren del virus del bolchevismo. Al fin y al cabo, ratas y piojos portadores de la peste. Ahora espero que comprenda Vd. que es lo que entendemos por la regeneración de España. Nuestro programa consiste en exterminar un tercio de la población masculina de España. Con esto se limpiaría el país y nos desharíamos del proletariado(Del llibre de Julian Casanovas “La Iglesia de Franco).

Més tard ja a l’any 1950 al ser preguntat Franco pel seu règim, va contestar “He realizado una limpieza en España para 100 años”

I resulta que Franco va tindre raó, va morir tranquil·lament al llit i el seu règim va dirigir una Transició que mai va existir, deixant una Espanya arreglada, convicta i confessa d’acord a les famoses Leyes del Movimiento, el mateix exèrcit, un cap d’Estat imposat,  l’Església amb tot el poder i les classes dominants més protegides i amb més força que mai….de fet a hores d’ara i després de 37 anys de la mort del dictador, a les escoles del nostre país encara no s’ensenyen les veritables causes i conseqüències de la Guerra Civil del 36; els que fan les lleis d’Educació han preferit no mirar el passat més recent, però no han tingut cap escrúpol en recordar i manipular al seu gust La Reconquista, los Reyes Católicos, el descubrimiento de América, la patriòtica Guerra de la Independencia, o que durant el regnat de Felip II en España no se ponía el sol.…,segurament  per algun acord durant la transició sols han utilitzat la història per assegurar-se el present i futur com a polítics.

Tots hem sentit parlar dels famosos judicis de Nuremberg després de la II Guerra Mundial,  però aquí al nostre país no ha passat res de tot això, aquí pareix que una gran majoria prefereix cultivar la ignorància abans de promoure el coneixement. Es va fer una tímida llei de Memòria Històrica la qual ha portat molta polèmica perquè pareix ser que des de les classes polítiques dominants i els principals mitjans de comunicació volen inculcar el pensament de que no és bo mirar tan al passat.

La lluita per fer sortit la veritat a la llum s’ha emportat a molta gent per davant, l’exemple més clar i més sagnant el tenim amb el cas del jutge Baltasar Garzón. El Tribunal Supremo (ple de jutges que van jurar las Leyes de Movimiento) va admetre a tràmit dos querelles per suposada prevaricació de Garzón, una per les escoltes telefòniques als suposats corruptes del cas Gürtel (presentada pels advocats dels mafiosos) i l’altra per voler aclarir els crims del franquisme (presentada per Falange i pel Sindicat ultradretà Manos Limpias) i una tercera  per cobrar d’uns cursets que va fer a una Universitat americana.

Del primer judici, el de les escoltes telefòniques , ja ha sortit la sentència, han condemnat a Garzón a 11 anys d’inhabilitació, és a dir l’han apartat de la judicatura per fer el mateix que altres jutges han fet en molts altres casos. Ha guanyat la corrupció i la impunitat, ara ja vorem qui és el jutge que te pebrots d’investigar al Duque o qualsevol trama de corrupció de primera línia. A altres països als jutges atrevits els pressionen les màfies i els poderosos, al nostre país pareix que la màfia la tinguem instal·lada dins del Tribunal Supremo.

Del judici per investigar els crims del franquisme ja no se que pot sortir, a pesar de que juristes reconeguts arreu del mon i la premsa internacional li donen la raó a Garzón, ens podem esperar qualsevol aberració.

Han tornat a guanyar! Sempre guanyen els mateixos! la nostra societat estem sotmesos des de fa molts anys a interessos molt amagats i que no els veiem la cara; els grans gurús de la pàtria mai han pogut suportar ni perdonar l’atreviment de Garzón, l’haver demanat la detenció de Pinochet, l’haver fet front al terrorisme d’Estat (cas GAL), l’haver acossat al narcotràfic, l’haver participat activament amb la fi de l’organització terrorista ETA, l’haver tret a la llum el cas Gürtel (presumpte finançament  il·legal del PP) l’haver ficat en marxa la persecució a les màfies de delinqüència financera…

Pareix que s’han carregat a Garzón, però no, a Garzón sols l’han apartat de la Judicatura perquè era un jutge incòmode per als que estan acostumats a fer el que els ve en gana. D’alguna manera Garzón seguirà mantenint el prestigi internacional i estarà a primera fila, bé al Tribunal Internacional de la Haia, bé d’assessor d’algun govern, algun organisme Internacional…. A qui  s’han carregat realment és a una societat que no la deixen avançar ni tan sols per a conèixer la seva verdadera història real.

 

El franquisme està molt viu i les misèries com a poble les tenim prop. Només cal recordar que fa uns dies el Congrés dels Diputats ha fet un homenatge a un polèmic ex-ministre del franquisme i sols ens faltava la Reforma Laboral per acabar de matxucar-nos per dalt i per baix.

 

 R.Llatser

12/2/12

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook

No comments yet... Be the first to leave a reply!