!! La Llei de Costes en Perill¡¡

20. Oct, 2012 0 Comments

Aquesta afirmació la va fer Migjorn el desembre de2010, ala revista d’informació local, “7- dies “

Recollíem una informació de la revista Mar, que dia: http://guillemferran.com/?papik=conocer-gente-gran-canaria&ce6=e9 “Siempre se dijo que la Lei de Costas del 88 es considerada por los grupos ecologistas , sin demasiadas alharacas, como una herramienta útil para que la “apetecible” línea de costa no quedara arrasada en manos de los especuladores.”Així i tot com ha quedat ¡¡

!!La Costaen Perill¡¡

 

Doncs sí,el perill enunciat pels ecologistes,  recollit per Migjorn, s’ha complert. El PP tant preocupat pels pobrets bancs i banquers, especuladors i totxers, ha presentat la nova Llei de Costes al congrés de Madrid per debatre-la, que si ara l’avant projecte és nefast per al litoral, quant estigue aprovada com quedarà?. Quedaran legalitzades totes les obres fetes en la zona de protecció, tant les fetes  abans del 1988 com les fetes il·legalment després de estar en vigorla Lleide Costes. Prorroga amb 70 anys les edificacions que estant dins dels100 metresdela Zonade Protecció.

El 2004 revisarem la localització de les fites, la majoria no respectaven ni els sis metres de pas, algunes estaven dins la mar, i altres al mig dels camins. El 2010 Migjorn férem un estudi de les Cales de Vinaròs,(publicat al 7-dies) constatarem en alguns llocs la forta regressió de la costa, erosió feta en alguns llocs per la natura, (Sol de Riu..) altres pel saqueig de graves i arenes,(Barbígera, Cossis, Servol, Fortí,Varador…) per la construcció de vivendes i el Port, amb perill de desaparició d’alguna d’elles en un temps no molt llarc, que resumíem en cinc punts.- tribally Primer: Ens Villers-lès-Nancy oposem a la reforma de l’actual Llei de Costes. A sigut un fre als especuladors.- Segon: Demanem al ministeri l’aplicació (sense escoltar les pressions interessades per benefici particular o partidista) de la Llei.- Tercer: No fer esculleres contra els penya-segats, fan desaparèixer les platges. – Quart fer aportacions d’arenes o graves, segons siguen les platges. Els diners per fer les esculleres gastar-los en fer aquestes aportacions.- Cinquè: Fer cas als tècnics, de reconeguda solvència, que recomanen apartar vials, passejos i vivendes de la primera línea de mar, que segons ells al final és més efectiu i econòmic.

Sembla que no escarmentem, la especulació i el totxo, ens ha portat a malmetre el litoral, amb aquesta nova llei arrasarem lo poc verge que ha quedat de Costa. Que no saben fer rés de bo?

 

Vinaròs, octubre 2012

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook

No comments yet... Be the first to leave a reply!