PLATAFORMA D’AFECTATS PER LES HIPOTEQUES

Bo, doncs s’ha aprovat el TRAMETRE via parlamentària el projecte de llei sobre la dació en pagament, la seua finalitat és la de canviar la legislació hipotecària i posar fi al drama de milers i milers de famílies que és veuen al carrer, sense vivenda i amb un deute de per vida. No ha estat un si amb rotunditat, al PP li va costar donar el braç a tòrcer, li va costar assumir que havia de negociar esta petició feta per tanta gent. Si mes no, també va donar la casualitat que en el mateix ple havien anunciat un vot afirmatiu a un altra ILP per protegir la “fiesta nacional”, la dels bous, clar, avalada esta per 500.000 signatures. No haguessen pogut mantenir ni justificar la seua postura admeten a tràmit la dels bous i no la de les hipoteques, recolzada esta amb moltíssimes mes signatures i amb un impacte social totalment diferent.

Les signatures que s’han recollit  han estat mes d’un milió quatre-centes mil. Dels que mes de cent vuitanta mil han estat recollides en el País Valencià i d’elles, vora un miler a Vinaròs. L’Associació de Veïns MIGJORN ens sentim contents i orgullosos d’haver pogut col·laborar ambla Plataformad’Afectats per les hipoteques (PAH) i d’haver-hi portat, tot dintre dels nostres possibilitats, el debat als carrers i a l’Ajuntament de Vinaròs i propiciant que se’n parle d’este gran problema social en els llocs on hem pogut arribar.

Cada dia som testimonis de tragèdies lligades als desnonaments. Ha de ser d’allò mes angoixant l’haver de deixar casa teua per no poder pagar ni volent, la manca de treball, l’acabament dels prestacions, la impossibilitat de complir amb una obligació que havies acceptat voluntàriament amb unes circumstàncies que ara, per motius aliens, son totalment diferents.

Cal tenir en compte que el que s’ha aconseguit sols és un primer pas, un primer pas MOLT IMPORTANT però, sols un pas.  Una vegada s’ha acceptat admetre a tràmit aquest projecte de llei, cal saber que després pot quedar totalment desvirtuat i modificat per voluntat del partit que manté la majoria parlamentària, per tan hem de seguir estant alerta per mantenir la pressió per que no canvien res del què hem defensat tots amb les nostres signatures. Nosaltres així ho pensem fer. Si vols col·laborar amb nosaltres, amb esta o en algun altra campanya, o si senzillament vols formar part de MIGJORN et recordem que ens trobaràs tots els dilluns a les 19,30 h enla Casadela Cultura(Av. Llibertat). Vine amb nosaltres, som més dels que ells pensen i volen.

Darrer hora: esta setmana passada a Vinaròs s’han desnonat 14 vivendes.

Vinaròs, 17 de febrer del 2013.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook

No comments yet... Be the first to leave a reply!