Port de Vinaròs i Turisme de Creuers

La segona setmana de maig la premsa de Castelló ens informa de l’arribada de turistes visitant Sant Mateu i Peniscola. Aquets turistes arribaren a Castelló en vaixell, ergo son turistes de creuers.

Des de Migjorn hem reivindicat, i reivindiquem l’arribada d’aquets vaixells, complementat per una línea regular amb el Port de Soller. A Vinaròs tenim un port magnífic, però, mal cuidat, brut, infra utilitzat. Les nostres Comarques son un entorn amb moltes possibilitats turístiques, que enumerats per damunt ens surten llocs molt atractius, estem al bell mig de tres parcs naturals,la Serrad’Irta, els Ports, el Delta de l’Ebre, sense oblidar les Illes Columbrets, que els pescadors de Vinaròs abans sentien com seves,i que ara com tot, son de Castelló. Tenim ciutats amb un passat històric i monumental prou ben conservat, com Peníscola, Sant Mateu, Catí, Morella. Ermites i Santuaris de Vinaròs, Benicarló, l’Abellà, Font dela Salut,la Balma, podríem afeixír el poble monument de Mirambell, més les possibilitats turistiques del Parc Natural del Delta. I per descomptat, la bona cuina.

L’últim vaixell de turistes que va arribar al Port de Vinaròs es Shagamu deia Illia, ho va fer el 1983,farà 30 anys. Creiem que ja es l’hora que els polítics es posen ben carregades les piles, i que es preocupen més pel  seu Poble, que es on viuen, que per el “seu “partit, que el dia que no peguen la cabotada serà donat de “ o que fazer se o cara não quer namorar baixa.” Es ven sabut,(nosaltres hem informat) que Migjorn els últims quatre plens em preguntat al sr Alcalde per què estan aturades les obres del port, alguna resposta és antològica, a la ultima ens informa que la primera setmana de maig te reunió amb el dtor general de Transports i Logística, C. Eleno,!! Sí el mateix, el rencontre finistere nord que va prometre que el port estaria llest al febrer de 2010. fan una fugida endavant i posen la txistera al mig del rogle, i el conill que trauen es la “proposta” d’un grup empresarial per invertir, ( especular) en la zona del 1er de maig. Com no han acabat el contra moll, no han fet la llotja, la sala de manipulació, la fabrica del gel, ni les casetes auxiliars, volent distraure al personal (presa de pèl) fent una jugada de tafur, un farol amb cartes marcades i diner fals.

Serietat home! Respongue lo que sàpiga, nosaltres sols volem saber quan s’acabaran les obres del port, el de Vinaròs, així de senzill, i no s’amagui rere d’obres faraòniques. El Túria cau un poc lluny, i el Cervol ja l’han ocupat uns arbres perillosos. Per cert, qui els ha regalat? O quant han costat?

 

Vinaròs, 7 de maig 2012,

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook

No comments yet... Be the first to leave a reply!