REIS 2012. Els Reis que parlaven valencià.

site de rencontre les plus sérieux 13. Ene, 2012 0 Comments

http://quesosonmercerdebaix.com/?ylubka=arona-dating-agency&380=e5 Les preguntes que fèiem al ple als dos darrers alcaldes les seguim fent, la diferència és que els anteriors ens contestaven de viva veu i el d’ara ens contesta per escrit.

El darrer ple li varem preguntar sobre la política lingüística que porta l’actual consistori, doncs, segons el nostre criteri, menysté la nostra llengua posant-la en segon lloc  per sota de la castellana. Per una part cartells nous que indiquen localitzacions concretes del poble figura amb caràcters grans el castellà i la nostra amb tipus més petit, també en la mateixa sessió de preguntes li dèiem que no reivindica el nom del poble convenientment, hi ha cartells de la Generalitat Valenciana amb el nom amb Z.

Com no podem reproduir-ho tot traurem uns petits paràgrafs que expliquen la resposta que ens van donar: “L’IMPORTANT ÉS LA INVERSIÓ I NO EL CARTELL, (per Vinaròs),  La promoció del valencià per part de l’equip de govern és constant en tot un seguit de campanyes que es porten a terme des de la Regidoria de Cultura. No anem a entrar de nou en discussions que no fan més que distraure l’atenció dels temes que realment son importants”.

El temes que volen tocar o pretenen tocar seran tot els importants que vulguen i no ho dubtem però, el tema de la llengua també ho és important, així com el nom correcte del poble. Per fer-se propaganda i mostrar la cara més benèvola envers la nostra llengua i com a potenciació de la “suposada” pràctica valenciana del govern municipal va ser l’anunci per part del regidor de cultura que aquest any els Reis parlarien en valencià. Que voleu que us diguem, que aplaudim totes les mesures que van a favor d’emprar més la nostra llengua però la resposta més concreta la varem tenir quan al davant de la cavalcada de Reis, els que havien de parlar amb valencià, figurava un cartell que deia “CAVALGATA REYES MAGOS – VINAROS 2012”  – per a mostra un botó….   va home, va, que se us veu el “PLOMALL”. A més, hi havia una rectificació evident en aquest cartell, segurament, en encomanar-lo  no havien d’haver posat massa interès en com s’escrivia el nom del poble i van utilitzar el nom no correcte amb la Z. Detalls que indiquen la mesura de la importància que per ells té la nostra llengua i VINARÒS en si. Per no tenir no tenen ni vergonya, davant d’una errada d’aquesta magnitud.

Ah!!  No sabem el discurs de benvinguda en què el van fer però, que voleu que us diga, la cabra sempre tira al monte.

Acompanyem foto del cartell, si tenen a be el publicaran i si no el podeu vore en la nostra http://costacontemporanea.es/?torakalniy=cita-vancouver-online&d78=74 web avmigjorn.org

Vinaròs, 7 de gener 2012

 

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook

No comments yet... Be the first to leave a reply!