PER A TOTS.

rencontre wade fada 27. Sep, 2010 0 Comments

http://askarchitecture.fr/wp-content/themes/wpclassic/inc/ Aquest any s’ha celebrat el 4art. Centenari de l’arribada de la Relíquia a Vinaròs, amb nombrosos actes, noves campanes, i amb un pressupost prou considerable, l’esdeveniment, dien, s’ho mereixia. Ara també anuncien una nova restauracióde l’església, patrimoni dels vinarossencs que és a més a més un dels poquets llocs interessants que podem ensenyar als visitants àvids d’emprar càmeres de fotos. Nosaltres creiem que aquestes inversions podrien mirar un poc més en la conservació d’aquest monument i mirar cap a fora, ja fa temps que ho varem dir i ara ho tornem a demanar, algunes de les teules del terrat s’han soltat,  en poc temps han caigut cinc d’aquestes teules, dues les han canviat per tubs de plàstic, però el perill de totes les altres persisteix i som molts els que pasem pel seu voltant. Quan plou entre la gran quantitat de xorritons d’aigua, tampoc hi ha canalons, i el perill de les teules, és un atreviment anar per seu voltant.  Per un altra part el campanar, sembla que, des de que no es fa esclatar cap petard prop, aguanta prou be, cosa que ens fa contents.

I parlant de terrats,  volem recordar que l’antic col·legi Sant Sebastià tampoc conta amb canalons, el que fa que per més que se intente arreglar els jardins nous amb pedra volcànica i no sabem quantes coses més, la força de l’aigua caiguda de tant amunt destroça flors i floreres, ja ho poden tornar a posar-les be que si no arreglen el mal no hi ha remei.

I per acabar canviem de tema, en l’Associació ens preguntem que ha passat amb la molt lloada Agenda 21, aquella que mirava per la sostenibilitat mediambiental, per la conservació de natura, aquella que va ser una senyera del regidor Agustí Guimerà. De cop i volta s’ha deixat de reunir i ningú sap res de res, sense cap explicació. Nosaltres si que la trobem a faltar dons des d’allí també es podrien presentar més al·legacionsns al PAI d’Aigua d’oliva, aquest lloc on es volen construir un munt d’habitatges. En aquell precís indret, dels poquets espais verges que encara podem gaudir, s’han trobat Nenúfars, flor aquàtica molt bonica, amb gran colorit i el que és més important “en perill d’extinció”, una mostra més de que no es tindria que permetre cap construcció i preservar el lloc pel gaudí de tota la població. Ens preguntem si la desaparició del projecte de l’Agenda 21 i les malifetes que es volen fer, en aquest cas en Aigua d’oliva, tenen algo que vore.

Vinaròs, setembre 2010

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook

No comments yet... Be the first to leave a reply!