QUAN EL MAR GUANYA TERRENY

IMG-20170122-WA0026Aquests dies s’han omplert les pàgines dels diaris locals en la caiguda d’una timba a Sol de Riu. S’han anat escampant acusacions d’uns vers uns altres culpant-se del fet. Uns per no invertir, els altres per no demanar-ho. Està clar que fent-se acusacions no arreglaran res. Si el ministeri. Si la Generalitat. Si, si, si…. però no.

Nosaltres volem sortir d’aquest debat però sense soltar l’argument de la regressió de la costa. Volem anomenar-ne un amb el que tothom està d’acord: el passeig.  Ens lamentem que aquest any i a causa dels grans temporals no s’ha invertit o que ho han fet amb menys quantitat que ho han fet en altres poblacions. http://das-musikhaus.com/?kanavka=heiraten-bekanntschaften-in-hamburger-abendblatt&60e=ba I és cert! Però el més greu de tot és que del passeig no parla ningú. Segur que sí que ho faran i ho farem si vingués un gran temporal i el passeig quedés malmés. Si la platja es quedés sense arena. Si aquesta arena fes cap al pàrquing soterrat.

Quantes acusacions no es farien, quants arguments llançarien uns sobre els altres. I Vinaròs es quedaria amb el seu principal reclam turístic amb un estat lamentable. Les/els planyidores/s no tindrien prou mocadors per a eixugar-se les llàgrimes.

El perill el tenim latent. No seria la primera vegada que la mar s’enfada i fa malbé el passeig. Si per culpa del canvi climàtic els temporals són cada vegada més violents, no és molt difícil d’imaginar el que pot passar.

El “fotut”, si és que em permeten expressar-nos així, és que es tracta d’una infraestructura que té tots els estudis realitzats, tenia feta la seua valoració i l’impacte ambiental. Va estar a punt de tirar-se endavant i la maleïda crisi ho va aturar tot. La crisi va aturar-ho tot, però no aturarà el mar embravit. No aturarà les lamentacions i les conseqüències del possible temporal. Hem vist com el mar no perdona les costes. Amb el passeig passarà el mateix.

Recordem que a proposta nostra ja es va aprovar una moció en el ple de juliol del 2012 demanant el que ara esmentem aquí. Moció aprovada per unanimitat. Ara novament us comminem a agafar-vos de la maneta, a què aneu com vulgueu, demaneu-ho de la manera que millor us convinga a tots però, rencontres gays sur béziers que els diners arriben per fer els espigons de la platja del Fortí i Fora Forat i per l’aportació de l’arena corresponent. Poseu-vos la medalla per separat o en conjunt, una o vint-i-una, a nosaltres i al poble tant ens fa. Però no tardeu. Potser ara ja siga tard i a la tardor ho pagarem. Vinaròs, 17.07.2017

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook

No comments yet... Be the first to leave a reply!