VOLUNTARIAT PEL VALENCIÀ

Pátra 08. Ene, 2011 0 Comments

Tāoru L’Associació de Veïns Migjorn hem rebut de l’Ajuntament un tríptic que ens convida a participar en la campanya, “Voluntariat pel Valencià”. Nosaltres segurament participarem,”no podria ser d’altra manera.” Però, lo que hi ha que saber si vostès, l´Ajuntament de Vinaròs, com membre de lorganització,es creuen que es necessària  la´campanya per la llengua, que està en un greu perill al País Valencià, (pels enemics d’ella, el PP, i el m’enfotisme d’altres, PSPV) de desaparició a les escoles i mitjans de comunicació.

Manjakandriana L’ idioma d’un poble és una eina mol important de cultura i comunicació. Una herència dels nostres avanpassats, que malgrat els entrebancs posats, des de fa segles pels centralistes espanyols i francesos, encara es viva. No siguem nosaltres els enterradors d’ella. Siguem els transmissors de la seva recuperació. Però, repassant el “Diariet” l’extraordinari de Nadal,(sols ho hem fet fins la meitat),  hem vist que a l’actual corporació la nostra llengua els importa un rave. Remarquem que el “Diariet”és una publicació municipal, eina important per recuperar-la, el resultat,decebedor ha segut el següent:

    26 ½ planes escrites en Castellà, llengua imposada per la força de les armes per Felip  cinquè, rei de Castella

   6 ½ planes escrites en Valencià, llengua del nostre rei en Jaume I

4ª plana,PSPV en Castellà.—5ªplana, PP en Castellà.—6ªplana, Bloc en Català

7ª plana, PVI en Castellà—  8ªplana, ½ en castellà. ½ en Català.— 9ª plana, en Castellà, crònica del ple.—10ª plana, informació municipal, en Castellà.—11ª plana,roda de premsa PSPV . PVI en Castellà.—12ª plana, roda de premsa PP en castellà.—14ª plana,roda de premsa Bloc en Castellà.— I roda de premsa Salvador oliver, en Català

15ª plana, informació municipal, en Castellà.—16ª plana, informació general, en Castellà.—17ª plana, Missions Tercer Mont, en Castellà. —I exposició VinaLab,en Català. —18ª—19ª plana, informació municipal, en Castellà.—20ª plana,clausura taller d’ocupació,en Català.—21ª plana, Ctre Muni Persones Adultes,en Català.—22ª 23ªplana,actualitat, en Castellà.—24ª plana, 2 bans municipals, en Castellà.—25ª plana,informació biblioteca, en català.—26ª plana,informació meteorològica, en Català.

28ª plana, entrevista personatge, en Castellà.—30ª visita patge Reis Màgics,en Castellà.—32ª-33ª plana,entrevista personatge,en Castellà.—34-35ªplana, informació Vidalba,en Castellà.

 Escola Valenciana denuncia que 93,0000 xiquets no podran estudiar en Valencià

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook

No comments yet... Be the first to leave a reply!